Naar inhoud
nieuws

Nieuwe locatie voor Kozze en vernieuwde magazijnen in de Laarstraat
Nieuwe Kozze

De huidige locatie van kinderopvang Kozze is te klein geworden en beantwoordt niet meer aan de wensen van de kinderen en begeleiding. Ook bij de magazijnen van de gemeentelijke technische dienst is door de nieuwe wetgeving een herschikking van de huidige ruimtes noodzakelijk. Om deze twee problemen aan te pakken kocht het gemeentebestuur twee jaar geleden de gronden in de Laarstraat, tussen de basisschool Het Laar en de technische dienst. Het idee was om beide noden in één gebouw te integreren.

Earth Hour: doof jij mee de verlichting op 25 maart?
Earth Hour

Tijdens Earth Hour gaat op zaterdag 25 maart om 20.30 u. in meer dan 100 landen één uur het licht uit. Met deze actie geven elk jaar meer dan één miljard mensen wereldwijd symbolisch aan dat de strijd tegen de klimaatverandering iedereen aangaat. Ben jij bekommerd om de opwarming van de aarde? Wil jij helpen door je energieverbruik te verminderen? Doof dan mee je verlichting tijdens Earth Hour en geef een signaal voor de klimaattop van 2017.

Ook wij doen mee aan de actie Earth Hour. In Burcht zullen de lichten gedoofd worden op zaterdag 25/03 tussen 20.30 en 21.30 u. en in Zwijndrecht van vrijdag 24/03 tot maandag 27/03.

De Ronde van Vlaanderen komt naar Zwijndrecht
De Ronde van Vlaanderen

Op zaterdag 01 april en zondag 02 april verandert een deel van Zwijndrecht tijdelijk in een wielerdorp en maken we plaats voor de wielertoeristen en de profrenners van de Ronde van Vlaanderen. Om alles goed te organiseren zullen er enkele straten tijdelijk afgesloten worden voor verkeer op zaterdag 1/4 tussen 7 u. en 9 u. en op zondag 2/4 tussen 9.30 u. en 11 u.
Je komt dus best te voet of met de fiets naar De Ronde kijken, indien nodig kan je gebruikmaken van de parking aan Carrefour.