Naar inhoud
nieuws

Be-alert informeert je bij noodsituaties: Registreer nu!
Be-Alert

Een grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking zoals op 9 april of sterke geurhinder zoals op 2 mei? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruikmaken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte brengt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Beperking op niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater
niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater

Door de aanhoudende droogte heeft de gouverneur van de provincie Antwerpen bij politiebesluit een aantal tijdelijke maatregelen uitgesproken om het niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater tegen te gaan. Vanaf vandaag is het dus verboden om gazons of velden te sproeien, auto’s of andere motorvoertuigen te wassen of een zwembad, vijver of plonsbad te vullen om verspilling van drinkwater te beperken. 

Gebruik jij tax-on-web?
Indienen belastingen

Binnenkort dienen we weer massaal onze belastingaangifte in. De papieren versie moet je ten laatste op 29 juni indienen, met tax-on-web heb je tijd tot 13 juli. Als je tax-on-web gebruikt, denk er dan aan dat je de code van je identiteitskaart nodig hebt. Ken je die niet meer en heb je het document met je puk- en pincode niet meer in je bezit, vraag dan tijdig nieuwe aan via de dienst Bevolking. Kom langs of mail naar bevolking@zwijndrecht.be.