Naar inhoud
activiteitendetail

Jobdag 11 Bataljon Genie

Praktisch

Organisatie11 Bataljon Genie
WaarKazerne Burcht
Wanneerop vrijdag 18 december 2009
Om10 u.

Info

11 Bataljon Genie werft aan: Geniesoldaten

Defensie komt de laatste tijd veel in de media met de sluiting van kazernes en de nood aan verjonging. De kazerne Lt. V. Thoumsin in Burcht, die het 11 Bataljon Genie herbergt, zal niet sluiten en er komen geen afvloeiingen.

De genisten zijn de allrounders van het leger. Ze staan in voor allerlei constructies en herstellingen, overbrugging van waterlopen, maar ook voor ontmijning en gebruik van springstoffen in alle omstandigheden. Dankzij hun technische capaciteit is dit een zeer actief bataljon, ook in het buitenland. Daarom is er nood aan jonge, actieve mensen die zich willen engageren voor een specialisatie als genist bij het leger. Er zijn twintig vacatures voor een job als geniesoldaat. Misschien een uitdaging voor jou?

Na een basisopleiding tot militair (dril, camouflage, hanteren van wapens en leven op het terrein), kom je in een sectie genie terecht waar je in teamverband zult samenwerken in alle omstandigheden (routine, oefeningen, manoeuvres en operaties). Je krijgt de mogelijkheid professionele opleidingen te volgen en je te specialiseren tot:

Sappeur van de constructiegenie m/v
5 vacatures
Je werkt mee aan de bouw en de vernieuwing van wegen zoals landingsbanen en aan de constructie en de inrichting van gebouwen. Hieronder verstaan we loodgieterij, sanitair, plafondwerken en dakbedekking.

Pionier van de gevechtsgenie m/v
15 vacatures
Je biedt hulp aan de vorderende troepen door het vernietigen van obstakels, zoals mijnenvelden of boomvellingen en je verstevigt de verdedigingslinies door obstakels aan te brengen.

Natuurlijk vereist deze job dat je een teamspeler bent en een uitstekende fysieke conditie en een goede uithouding hebt. Je wenst je kennis steeds aan te scherpen.

MEER INFO     
Jobdag: 18 december om 10 u. in de kazerne in Burcht
Inschrijven: t 0473 65 77 17

Activiteitenoverzicht