Naar inhoud
nieuwsdetail

Randevenementen Ronde van Vlaanderen enkel na toelating

Op 1 en 2 april komt de Ronde van Vlaanderen door Zwijndrecht. Op 1 april rijden de liefhebbers de Ronde, op 2 april is het de beurt aan de profs. Als je tijdens dit evenement randanimatie wil organiseren, moet je hiervoor vooraf en in elk geval voor 28 februari toelating aanvragen. Er is enkel randanimatie toegelaten op het Kaaiplein en in geen geval op andere locaties.


Ronde Van Vlaanderen

Tijdens de Ronde van Vlaanderen komen veel mensen op een kleine oppervlakte samen. De dorpskern van Burcht wordt dan nog doormidden gesneden door het parcours van de Ronde. Daarom heeft de gemeente beslist om extra aandacht te besteden aan de veiligheid.

De belangrijkste maatregel is dat enkel op het Kaaiplein kramen en standen worden toegelaten. Het Kerkplein wordt vrij gehouden voor het publiek.

Daarnaast moet voor elk evenement in het kader van de Ronde, zoals drank- en eetstanden, infostanden van verenigingen, uitbreidingen van terrassen van cafés enzovoort, vooraf een toelating gevraagd worden bij de gemeente. Dit kan enkel online met het evenementenformulier van de gemeente. De aanvragen moeten voor 28 februari binnen zijn. De aanvraag is bovendien verplicht voor alle randanimatie, zowel op het openbaar domein als op privéterrein.  

Enkel animatie waarvoor een toelating werd afgeleverd zal worden toegelaten.

Het vertonen van beelden van de Ronde op grote schermen is in verband met uitzendrechten niet toegelaten.

Datum van het bericht: 14-02-2017
Huidig nieuwsoverzicht