Naar inhoud
nieuwsdetail

Veejaarmarkt op maandag 2 oktober

Maandag 2 oktober is de jaarlijkse veejaarmarkt en jaarmarktkermis. Wegens de verbouwingen van de sporthal gaat deze dit jaar door op de parking en omgeving van het administratief centrum. De gemeentediensten, de bibliotheken, het OCMW en dienstencentrum Houtmere zijn dan ook gesloten. We geven je graag het volledige programma mee.


Veejaarmarkt

Parking en omgeving administratief centrum van 10 tot 12.30 u.

Keuring en tentoonstelling van zadelpaarden, labeurpaarden, pony’s, hoornvee zwartbont, roodbont, dikbil witblauw vee.

Verder is er nog heel wat randanimatie zoals gratis rondritten met ezels, kindergrime, ballonnenplooier, tentoonstelling van lama’s, ezels en Belgische konijnenrassen door Het Belgisch Raskonijn.

Je kunt terecht bij diverse standhouders met bio-, fairtrade- en hoeveproducten: Wafelmobiel, Biobakker Jacques Cochez, ‘t KaffeeKabientje, Wanakadoo (ezelinnenproducten), Pluk- en snoeptuin (zelfoogstboerderij),’t Appeltje Gunther Vinck, De Leerexpert Burchtse Weel OV2, De Wereldwinkel, Kozze. Er zijn ook eet- en drankstanden van lokale verenigingen en infostanden van de gemeente, SOS straathonden, zonnebloemwedstrijd, brandweer Antwerpen, VELT Den Bumpt, De Welzijnsraad en het Zwijndrechts streekproduct AZWIJN.

In de sporthal van 13.45 tot 14.45 u.

Clown Arthuro Cardini muzikale show met prijsuitreiking van de kleurwedstrijd.

Administratief centrum om 11 u.

Prijsuitreiking van de zonnebloemwedstrijd.

Administratief centrum om 14 u.

Prijsuitreiking veejaarmarkt voor de deelnemers. Naast de prijzen van de gemeente zijn er ook geschenkmanden te winnen, geschonken door de sponsors: Aveve Tuincentrum Johan De Ryck,  Drankencircus, KBC Statiestraat, schepen Ann Van Damme, Gunther Vinck 't Appeltje.

Kleurwedstrijd

Tekeningen vind je bij de handelaars en bij het onthaal in het administratief centrum. Je kunt ze hier downloaden en via de gimmepagina's van de Zwijndrechtse scholen (volg het kanaal 'gemeentenieuws').

Breng je tekening binnen bij het secretariaat van de veejaarmarkt aan de ingang van het administratief centrum. Om je prijs in ontvangst te nemen, moet je wel aanwezig zijn bij de prijsuitreiking tijdens de show in de sporthal.

Kermis

Van zaterdag 30 september tot maandag 2 oktober staat de jaarmarktkermis aan de kerk, in de Michel Vergauwenstraat, op parking 1 Richard Orlentstraat en de N70.

 

De verkeersmaatregelen

tijdens de jaarmarktkermis

Parkeer-en verkeersvrij:

Parking 1 Richard Orlentstraat: van donderdag 28 september om 12 u. tot dinsdag 3 oktober om 6 u.

Richard Orlentstraat vanaf het kruispunt met de Kerkhofstraat tot aan het kruispunt met de N70, Michel Vergauwenstraat en kerkplein: van woensdag 27 september om 18 u. tot dinsdag 3 oktober om 6 u.

N70: van het kruispunt Statiestraat tot aan kruispunt met de  Adrien Van Roeyenstraat:

van vrijdag 29 september om 20 u. tot dinsdag 3 oktober om 6 u.

Stilstand- en parkeerverbod:

Adrien Van Roeyenstraat (volledig) en Adhemar Borinstraat vanaf het kruispunt met de Adrien Van Roeyenstraat tot aan het kruispunt met de Statiestraat: van vrijdag 29 september om 17 u. tot dinsdag  3 oktober om  6 u.

 

Tijdens de veejaarmarkt

Parkeer- en verkeersvrij: de volledige parking van het administratief centrum  op maandag 2 oktober van 6  tot 16 u.

 

MEER INFO

03 250 48 15 - lokale.economie@zwijndrecht.be

Download :  Tekening kleurwedstrijd
Datum van het bericht: 11-09-2017
Huidig nieuwsoverzicht