02/06 - Vertraging levering gemeentelijke mondmaskers

De gemeente heeft voor elke inwoner boven de 12 een herbruikbaar mondmasker besteld. De mondmaskers worden per persoon in een envelop verdeeld samen met de 2 filters van de federale overheid. De levering loopt helaas vertraging op. Wij hopen zo snel mogelijk de levering te krijgen en te bedelen.

De levering van de maskers, die besteld zijn via het raamcontract van de provincie Antwerpen, loopt helaas vertraging op. Door een wijziging in de reglementering rond de handleidingen wordt onze bestelling, zoals ook de bestelling van o.a. stad Gent en Provincie Antwerpen, tegengehouden door de douane. We hebben contact opgenomen met de verdeler en de diensten van de gouverneur en hopen dat de mondmaskers alsnog zo snel mogelijk geleverd worden, zodat we kunnen starten met de bedeling in de gemeente.

Over de federale mondmaskers hebben wij geen verdere officiële informatie gekregen. De filters die de federale overheid voorziet, komen met mondjesmaat binnen en zullen samen met de gemeentelijke mondmasker worden verdeeld.

Hou zeker onze website in de gaten. Van zodra wij beginnen met de verdeling zal er een bericht worden geplaatst zodat je je brievenbus in de gaten kan houden.