04/06 - Mooimakers ook tijdens coronatijden aan de slag

Wil jij meewerken aan een mooier Zwijndrecht? Dan kun je je aanmelden als zwerfvuilvrijwilliger. Ook tijdens de corona maatregelen is het toegestaan om te wandelen of fietsen en dit te combineren met het oprapen van zwerfvuil. Zwerfvuilacties in groep blijven verboden.

Om je aan te melden, stuur je een mailtje naar milieu@zwijndrecht.be of bel je naar 03 250 48 88. Je krijgt een grijpstok, vuilzakken en handschoenen waarmee je op stapt gaat. We zorgen dat je verzekerd bent. Natuurlijk moet je de richtlijnen m.b.t. corona volgen. Deze geven we mee. Heb je een volle vuilzak, dan kun je ons terug contacteren.

Ook na deze periode kun je je aanmelden als zwerfvuilvrijwilliger.

Zwerfvuil is klein afval dat bewust of onbewust wordt achtergelaten. Dit zijn sigarettenpeuken, blikjes, kauwgom, etensresten. Sluikstort is het bewust afval gaan dumpen op plaatsen waar dit niet mag. Indien je sluikstort opmerkt, meldt je dit via de website www.zwijndrecht.be of via 0800 99 604.

alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).