05/02 - Opening kluifrotonde, afbraak brug E34 en tijdelijk eenrichting in de Heidestraat

De werken aan de Oosterweelverbinding zijn in volle gang. De renovatie van de tunnel aan de Pastoor Coplaan begint op 5 februari. Er is op 18 en 19 februari een tijdelijke eenrichting in de Heidestraat. Op de E34 wordt de afbraak van de oude brug met een week uitgesteld naar 19-22 februari.

Tijdelijk eenrichting in de Heidestraat 

Door de vrieskou zijn ook de werken in de Heidestraat met een week uitgesteld. Op donderdag 18 en vrijdag 19 februari is er tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Heidestraat. Je kan de Heidestraat inrijden vanuit de Pastoor Coplaan. Uitrijden naar de Pastoor Coplaan kan via een tijdelijke doorsteek ter hoogte van Westpoort. Hier geldt dan ook tijdelijk een parkeerverbod. Fietsers kunnen wel nog in beide richtingen de Heidestraat in- en uitrijden.

E34: oprit naar Antwerpen vanaf 18 februari via nieuwe kluifrotonde

Na 2 jaar werken gaat het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost in 2021 gefaseerd in dienst. Vanaf 18 februari rij je de oprit naar Antwerpen op via de nieuwe kluifrotonde. In de zomer volgt de afrit vanuit Antwerpen. De finale oplevering van dit complex in het voorjaar van 2022 zit daarmee op schema. 
De verkeersomzetting gebeurt in de nacht van 17 op 18 februari. Dan is - van 22.30u tot 05u - oprit 8 Waaslandhaven-Oost afgesloten. De omleiding hiervoor loopt via de Keetberglaan en complex 9 Melsele (zie plan).

Afbraak brug over E34: geluidshinder mogelijk

In het weekend van vrijdagavond 19 februari tot maandagochtend 22 februari wordt de oude brug over de E34 af ter hoogte van Waaslandhaven-Oost afgebroken. Deze werken zullen 24 op 24 uur plaatsvinden en gaan gepaard met geluidshinder voor de omgeving. Mensen die in de ruime zone rond deze werken wonen, kregen hierover een bewonersbrief.

De E34 is dan in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Lokale omleidingen worden voorzien maar doorgaand verkeer rijdt best om via Kennedytunnel en E17 of via Liefkenshoektunnel.

Meer info

https://nieuws.oosterweelverbinding.be/tunnel-antwerpsesteenweg-tijdelijk-terug-volledig-beschikbaar-opstart-nieuwe-werf-pastoor-coplaan/

https://nieuws.oosterweelverbinding.be/gedeeltelijke-ingebruikname-nieuw-complex-waaslandhaven-oost-en-afbraak-oude-brug/