06/10 - Strengere maatregelen om verspreiding corona tegen te gaan

Het Overlegcomité heeft een aantal verstrengingen aangekondigd, die vanaf vrijdag 9 oktober ingaan. Ze zijn geldig tot minstens 9 november en worden nadien geëvalueerd. We moeten vooral onze nauwe contacten terug beperken tot 3 personen en max met 4 personen samenkomen om de verspreiding te stoppen.

Wat zijn de bijkomende maatregelen?

  • Nauwe contacten: beperking tot maximum 3 nauwe contacten per maand bovenop de mensen waarmee je samenwoont. Bij die nauwe contacten moet je geen geen afstand houden, je mag hen vastpakken of kussen.
  • Je mag maximaal 4 mensen uitnodigen bij je thuis voor een etentje of om samen iets te drinken. Respecteer daarbij de afstandsregels of draag een mondmasker als dit niet mogelijk is.
  • Cafés, kantines en andere drankmogelijkheden: maximum 4 personen per tafel, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen, die mogen wel nog aan één tafel zitten.
  • Cafés: sluiten om 23 u. Voor restaurants verandert er niets
  • Spontaan samenkomen op straat mag met maximaal 4 mensen. Georganiseerde samenscholingen zoals fietstochten van wielerclubs of geleide wandelingen kunnen wel nog in grotere groepen volgens de regels.
  • Thuiswerk is sterk aanbevolen, best meerdere dagen per week.

Wat betekent dit voor Zwijndrecht?

Iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk zijn nauwe contacten te beperken.
 
Via een burgemeesterbesluit is het in Zwijndrecht verplicht om een mondmasker te dragen op kermissen, markten en aan de schoolpoort. De perimeter om een mondmasker te dragen aan de schoolpoort is door de provincie uitgebreid tot 200 meter.
 
In de Statiestraat geldt geen mondmaskerplicht. Het is wel sterk aanbevolen om een mondmasker te dragen als het druk is, om jezelf en anderen te beschermen.

Meer info

https://www.info-coronavirus.be