07/05 - Steun onze lokale handelaars en zwinkel!

Vanaf maandag 11 mei mogen de winkels terug hun deuren openen en dat is voor veel lokale handelaars geen dag te vroeg. We roepen daarom op om onze handelaars te steunen door te winkelen in onze gemeente. Met andere woorden; zwinkel!

Wist je trouwens dat je korting krijgt als je voldoende punten spaart met de Joyn-kaart? Vraag er zeker naar bij je handelaar als je er nog geen hebt.

Parkeerverbod voor social distancing

Hou je uiteraard aan de geldende maatregelen, voor jezelf en de andere klanten. Voordat je gaat zwinkelen check je best dus nog eens alle veiligheidsregels op deze affiche. Die zal ook in veel winkels te zien zijn. Kom zoveel mogelijk alleen naar de winkel en hou het op noodzakelijke aankopen.

Om voldoende afstand te kunnen bewaren op straat zal er in de Statiestraat op enkele plaatsen een parkeerverbod gelden vanaf maandagochtend. Zo komt er meer ruimte vrij voor voetgangers om een wachtrij te passeren. De gemeente zal deze situatie opvolgen en indien nodig bijsturen.

Schenk eens een Zwijndrechtse kadobon

Nog op zoek naar een leuk cadeau? Ook die vind je zeker in eigen gemeente. Of ga voor een tegoedbon en schenk eens een Zwijndrechtse kadobon! Daarmee kun je in verschillende Zwijndrechtse handelszaken inkopen doen naar keuze. Meer info over de Zwijndrechtse kadobon vind je hier.

De gemeente geeft alvast het voorbeeld door jaarlijks zo’n 30.000 euro aan kadobons te kopen om allerhande schenkingen te doen.

Take-away horeca

Restaurants, cafés en bioscopen blijven wel nog minstens tot 8 juni dicht. Veel zaken werken wel met een afhaaldienst. Een overzicht van de afhaalmogelijkheden en/of thuisleveringen in onze gemeente vind je op www.zwinkelen.be. Daar zie je ook bij welke lokale handelaars je online kunt bestellen, al dan niet met aangepaste openingsuren.