11/01 - Wase gemeenten ondersteunen Covid-19 positieve personen

Ben je positief getest of ben je in contact geweest met iemand die positief is?
Vanaf 11 januari 2020 helpen de Wase gemeenten Vlaanderen met lokale contactopsporing. Ze bellen niet alleen om te vragen met wie je in contact bent geweest. Maar ook hoe het met je gaat en of je hulp nodig hebt.

Je bent positief getest

Het Wase of het Vlaamse contacopsporingscentrum belt mensen die positief getest zijn. Zij vragen met wie je in contact geweest bent en hoe het met je gaat. Als je hulp nodig hebt tijdens je quarantaine, zoeken ze mee naar een oplossing. Je gegevens blijven anoniem.

Je bent in contact gekomen met een positief geteste persoon

Het Wase of het Vlaamse contactopsporingscentrum belt je om je te informeren over wat je moet doen. Ze vragen of je hulp nodig hebt hierbij. Je gegevens blijven anoniem.

Wat zijn de officiële telefoonnummers?

Het Wase contactopsporingscentrum belt jou op met het nummer 03 760 92 00. Het Vlaamse contactopsporingscentrum belt met het nummer 02 214 19 19.

Heb je vragen? 

Voor algemene vragen over Covid-19, kan je de gratis infolijn bellen: 0800 14 689. Voor vragen over je testuitslag kan je terecht op www.mijngezondheid.be of je huisarts contacteren.

Vele partners

Het contactopsporingscentrum Waasland is een samenwerking tussen vele partners. In bijlage vind je alle partners en alle info op een rijtje.