15/05 - Verrassingspakket voor kinderen met een Z-pas dankzij coronasubsidie

Kinderen met een Z-pas van de geboortejaren 2009 - 2010 - 2011 kregen deze week een leuke verrassing van Huis van het Kind. Ze kregen een gevulde pennenzak en ander schoolmateriaal aan de deur geleverd.

Wie niet thuis was, kreeg een briefje in de bus en kan het verrassingspakket afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis. Het Huis van het Kind kreeg vorige week een extra subsidie om kwetsbare kinderen snel te ondersteunen in deze coronatijden.

Via mail vroegen ze ideeën aan de partners van het Huis van het Kind. In overleg met de Gezinsbond, ons Peuterhuisje, de Feniks en de werkgroep maatschappelijke kwetsbaarheid kwam dit idee uit de bus.

Er werd beslist om de kinderen met een Z-pas van de geboortejaren 2009-2010-2011 een ondersteuningspakket te bezorgen met volgende dingen: een gevulde pennenzak, cursusblok, schaar, lijm, markeerstiften, plakband, 4-kleurenbalpen en enkele pagina’s uit het ‘Doe-knutsel-kleur-boekje’ van Speelplein ’t Ravotterke.

Uit de enthousiaste en dankbare reacties blijkt dat het een geslaagd initiatief is! De burgemeester kreeg telefoon van een dankbare man en wil uit naam van die man en uit eigen naam alle medewerkers van dit initiatief bedanken!