15/05 - Verrassingspakket voor kinderen met een Z-pas dankzij coronasubsidie

Kinderen met een Z-pas van de geboortejaren 2009 - 2010 - 2011 kregen deze week een leuke verrassing van Huis van het Kind. Ze kregen een gevulde pennenzak en ander schoolmateriaal aan de deur geleverd.

Wie niet thuis was, kreeg een briefje in de bus en kan het verrassingspakket afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis. Het Huis van het Kind kreeg vorige week een extra subsidie om kwetsbare kinderen snel te ondersteunen in deze coronatijden.

Via mail vroegen ze ideeën aan de partners van het Huis van het Kind. In overleg met de Gezinsbond, ons Peuterhuisje, de Feniks en de werkgroep maatschappelijke kwetsbaarheid kwam dit idee uit de bus.

Er werd beslist om de kinderen met een Z-pas van de geboortejaren 2009-2010-2011 een ondersteuningspakket te bezorgen met volgende dingen: een gevulde pennenzak, cursusblok, schaar, lijm, markeerstiften, plakband, 4-kleurenbalpen en enkele pagina’s uit het ‘Doe-knutsel-kleur-boekje’ van Speelplein ’t Ravotterke.

Uit de enthousiaste en dankbare reacties blijkt dat het een geslaagd initiatief is! De burgemeester kreeg telefoon van een dankbare man en wil uit naam van die man en uit eigen naam alle medewerkers van dit initiatief bedanken!

alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).