18/01 - Vaccinatiecentrum bekend voor inwoners van Zwijndrecht

Inwoners van Zwijndrecht kunnen voor een vaccinatie tegen corona terecht in de oude sporthal van Beveren, Klapperstraat 103. Deze locatie is bepaald door de eerstelijnszone Waasland Noord-Oost, waartoe onze gemeente behoort.

Vaccinatiecentra per eerstelijnszone

Ook de gemeenten Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas en Stekene behoren tot onze eerstelijnszone (ELZ). Er is binnen die zone gezocht naar een geschikte, centraal gelegen locatie die het best bereikbaar is voor alle gemeenten, met voldoende parking en toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Elke gemeente is voor zijn vaccinatiecentrum strikt gebonden aan de eerstelijnszone waartoe het behoort, omdat ook het aantal spuitjes is berekend per zone.

Persoonlijke brief

De plaats waar je gevaccineerd wordt kun je dus niet kiezen. Je krijgt een persoonlijke uitnodiging die je zal kunnen bevestigen weigeren. Mogelijk zal je het vaccinatietijdstip kunnen aanpassen. Er geldt geen vaccinatieplicht.

Voor iedereen bereikbaar

De gemeente zoekt naar mogelijkheden voor inwoners die minder mobiel zijn, opdat ook zij het vaccinatiecentrum gemakkelijk kunnen bereiken.

Timing

De bewoners en het personeel van woonzorgcentra kregen hun vaccin in januari. Daarna is het de beurt aan het ziekenhuispersoneel, huisartsen, bewoners en personeel van andere collectieve zorgvoorzieningen. Vanaf maart start de vaccinatie van 65-plussers en risicopatiënten. Daarna komen de mensen met een essentieel beroep aan bod, gevolgd door de rest van de bevolking (18+).

Nog overleg

Er is nog verder overleg tussen de burgemeesters en de eerstelijnszone om de organisatie van de vaccinaties verder uit te werken. Voor updates kun je terecht op onderstaande websites.

Meer info

www.zwijndrecht.be/coronavirus

www.laatjevaccineren.be

www.info-coronavirus.be