20/05 - Geen zitdagen voor invullen van belastingen

Door de coronamaatregelen zijn er geen zitdagen voor het invullen van de aangiften van de personenbelasting in Houtmere en WZC Craeyenhof.

De FOD Financiën wil zo de veiligheid van de belastingplichtigen, zijn medewerkers en het gemeentepersoneel garanderen.

Aangifte via Tax-on-web

Vul je aangifte toch best zo snel mogelijk in. Dit kan eenvoudig via Tax-on-web. Vanaf begin mei is je belastingaangifte online beschikbaar. Surf naar My Minfin. Je kunt je aanmelden op verschillende manieren. Onder andere via itsme, met je identiteitskaart en een kaartlezer of met een beveiligingscode via token.

Voorstel van vereenvoudigde afgifte

Meestal ontvang je een ‘voorstel van vereenvoudigde afgifte’ en moet je niets doen als je gegevens juist en volledig zijn. Je ontvangt dan automatisch je aanslagbiljet. Zijn je gegevens niet correct of onvolledig, dan moet je de gegevens aanpassen via Tax-on-Web of via het papieren antwoordformulier.

Aangifte laten invullen door medewerker FOD Financiën

Je kunt je gegevens ook laten invullen door de experten van de FOD Financiën. Dit is enkel mogelijk via telefoon. Je moet eerst een afspraak maken. Het telefoonnummer staat op de envelop van je aangifte.Vervolgens ontvang je een brief met een samenvatting van je gegevens. Die kan je per post of via Tax-on-web bevestigen.

Meer info

Bij vragen kun je terecht bij de belastingdienst, dus niet bij de gemeente.

https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/aangifte/invulsessies