22/06 Belevingsonderzoek Krinkelrups

Op dinsdag 22 juni deden we met 20 Vlinders van de Krinkelrups een belevingsonderzoek rond publieke ruimte en gevoelens/mentaal welzijn. We maakten vier groepen waar telkens een thema aan bod kwam. Na een tijd konden ze doorschuiven. Het was een boeiende levendige voormiddag.

Speelplaats

Groep 1 bekeek hoe toegankelijk de eigen speelplaats was voor kinderen in een rolstoel en voor kinderen die blind/slechtziend waren. ze leefden zich zelf in door in een rolstoel plaats te nemen en zich te blinddoeken. Van daaruit testten ze of je wel kon voetballen, het evenwichtsparcours kon doen, de berg…. Daarnaast lieten ze ook hun eigen favoriete plekken zien waar je samen kon spelen en plaatsen waar je niet goed samen kon spelen.

Winkelstraat

Groep 2 ging aan de slag met de winkelstraat. Wat als kinderen baas zouden zijn in een winkel, welke regels gelden er dan, welke producten kan je dan kopen, hoe ziet de inrichting eruit, op welke manier ga je naar de winkel… Ze tekenden voor ons hun winkelstraat of bouwden de winkel in duplo. In het speelwinkeltje toonden ze ook welke producten er waren en hoe je winkelt.

Gevoelstwister

Groep 3 speelde een gevoelstwister. Bij deze twister dobbelden ze met 2 dobbelstenen, één voor de kleur en één voor een themavraag. De vrragen gingen over wanneer ze zich (on)gelukkig voelden, wanneer ze vrienden helpen, bij wie ze terecht kunnen voor hulp, wat ze doen als ze boos, verdrietig zijn, ….

Knutselen rond gevoelens

Groep 4 knutselden dan weer rond gevoelens. Tijdens de knutselwerken bekeken we de basisgevoelens maar ook jaloezie, verbaasd… we bespraken met hen wanneer zij zelf deze gevoelens ervaren en we bekeken situaties en knutselden hierbij het juiste gevoel.