24/07 - Stijgend aantal coronabesmettingen: wees voorzichtig!

Het gemeentebestuur houdt het aantal coronabesmettingen nauwlettend in het oog. Hiervoor staan we in contact met het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid. Dit verzekert ons dat er in onze gemeente momenteel geen sprake is van een broeihaard of lokale opflakkering. De cijfers (momenteel 8 besmette inwoners) lopen wel enkele dagen achter, waardoor we steeds op onze hoede moeten zijn.

Voorlopig hebben wij geen weet van aanwijsbare oorzaken van de toename. Er is geen cluster van besmettingen. Vermoedelijke spelen individuele contacten met de stad Antwerpen, waar het aantal besmettingen sterk de hoogte ingaat.

Een uitdaging voor ons allemaal

De gemeente legt momenteel geen bijkomende beperkingen op bovenop de federale maatregelen tegen het coronavirus. Hopelijk kan dat zo blijven. Maar de besmettingscijfers moeten omlaag.

Daarom vragen we iedereen om verstandig te zijn en discipline aan de dag te leggen. Volg de regels zo strikt mogelijk op. Voelt een situatie onveilig aan? Spreek de verantwoordelijke(n) aan en verlaat de onveilige locatie. En vooral: beperk je contacten.

De 6 gouden regels

Je kent ze waarschijnlijk al van buiten. Pas deze 6 gouden veiligheidsregels heel strikt toe. Enkel zo zorgen we er samen voor dat we van onze (beperkte) vrijheid kunnen blijven genieten.

  1. Hygiëne blijft essentieel. Was regelmatig je handen!
  2. Draag je mondmasker waar het verplicht is (winkels en openbare gebouwen), maar ook op plaatsen waar veel mensen samenkomen. Zowel je mond als je neus moeten voldoende bedekt zijn.
  3. Mijd groepsbijeenkomsten en beperk je contacten tot 15 personen per week. Minder is veiliger.
  4. Hou een veilige afstand van elkaar. De meeste besmettingen gebeuren niet door vreemden, maar wel via mensen die je kent en vertrouwt.
  5. Buitenactiviteiten krijgen de voorkeur. Waar veel mensen samenkomen in kleine en slecht verluchte binnenruimtes, gaat het virus razendsnel rond.
  6. Wees extra voorzichtig bij mensen die tot een risicogroep behoren.

Meer info

  • Wie vragen heeft over coronamaatregelen in ons land kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689.
  • Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be.
  • Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.