28/08: mondmasker verplicht aan de schoolpoort

Update 01/10. Met het provinciebesluit van 1 oktober is de perimeter aan de schoolpoorten verstrengd naar 200 meter in plaats van 50 meter. 


Vanaf 1 september brengen we terug onze kinderen naar school. Omdat dit een drukke plaats is en anderhalve meter niet kan worden gegarandeerd heeft de burgemeester besloten dat het verplicht is om aan de schoolpoort een mondmasker te dragen wanneer je je kind komt brengen of ophalen.

Het Covid-19 virus verspreidt zich nog steeds binnen Europa, België en de provincie Antwerpen. En we moeten ons blijven inzetten om de verspreiding van het virus te beperken.

Daarom heeft de burgemeester in het burgemeesterbesluit van 28/08 besloten dat het vanaf nu verplicht is om een mondmasker te dragen door mensen boven de 12 jaar : 

  • op elk breng- en haalmoment van schoolkinderen;
  • in een perimeter van 50 meter voor elke tijdelijke en/of permanente toegang van de scholen van de Krinkel, de Krinkelrups, Go! Het Laar en Sint-Martinus.

Het blijft verder aangewezen om op plaatsen waar mensen samenkomen en de afstand niet steeds gegarandeerd kan worden, steeds een mondmasker te dragen.