29/07 - Provinciaal politiebesluit geeft verduidelijking bij enkele maatregelen

Het politiebesluit waarin de provinciale maatregelen vastliggen is klaar. Dat wil zeggen dat de avondklok in onze gemeente officieel ingaat op woensdag 29 juli om 23.30 u. In de tekst staan enkele aanpassingen van de eerder aangekondigde regels.

  • Op reis vertrekken en terugkeren is toegestaan tijdens de uren van de avondklok (tussen 23.30 en 6 u.).
  • Tijdens het intensief sporten is het dragen van een mondmasker niet verplicht in de daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen waar je enkel kortstondig en occasioneel andere personen kruist of passeert. Het is sowieso wel verplicht om telkens een mondmasker of alternatief in stof bij te hebben.
  • Op restaurant, café of andere horeca-aangelegenheden mag je met maximum 4 personen aan tafel zitten, ofwel met het aantal personen dat behoort tot hetzelfde huishouden (personen die wonen onder hetzelfde dak).
  • Alle publieksevenementen en feesten zijn verboden en feestzalen moeten sluiten, tenzij voor uitvaartceremonies.
  • Overtredingen van dit besluit worden gestraft met een gevangenisstraf van acht tot veertien dagen en met een geldboete van 26,00 euro tot 200,00 euro, of met één van voormelde straffen alleen.

De officiële politieverordening vind je in de bijlage hieronder.

Lijst maatregelen voor onze gemeente geüpdatet.

Om het overzicht te bewaren hebben we de lijst maatregelen voor onze gemeente geüpdatet met de nieuwe info uit het provinciaal besluit.

Meest gestelde vragen

Voor een FAQ-lijstje kan je terecht op de website van de gouverneur: https://www.cathyberx.be/taken-en-bevoegdheden/veiligheid/corona/faq.html