Fietsroutes in Zwijndrecht

De gemeente biedt enkele fietsbrochures aan die je langs de mooiste wegen en plekjes loodsen. Zo hoef je zelf geen route meer uit te stippelen.

Fietsen en wandelen in Zwijndrecht

Gemeentelijke publicatie met vier routes: uitgebreide beschrijving, kaarten en foto's. De routes kan je te voet of met de fiets afleggen. Alle routes hebben een lusvorm; het vertrek- en eindpunt zijn dus hetzelfde. Op dit punt is voldoende parkeergelegenheid voorzien.
De routes die in de brochure staan zijn:
- Vlietbosroute (5 km)
- Half Maanroute (11 km)
- Schelderoute (8 km)
- Beeldenroute (12 km)

Ook op de nieuwe gemeenteplannen vind je de Zwijndrechtse fiets- en wandelroutes terug, maar zonder de uitgebreide informatie.

Prijs: 2 euro.

Fietsknooppuntenkaarten Scheldeland en Waasland

Met de fietsknooppunten stippel je snel een leuke fietstocht uit langs de mooiste wegen. De knooppunten 20, 44, 46, 47, 50 en 51 liggen vlakbij. Ze zijn het ideale startpunt voor een ontspannen tochtje in Zwijndrecht en omstreken. De kaarten kosten 7 euro.

Op www.vlaanderen-fietsland.be plan je nog makkelijker je fietstocht. Selecteer de knooppunten op kaart en je krijgt meteen de afstand en interessante stops te zien. Bovendien kan je de route delen of bekijken in de handige app die je op je smartphone kunt installeren.

Waar kun je de brochures kopen?

  • onthaal van het administratief centrum, Binnenplein 1
  • bibliotheken, Binnenplein 1 en John Tulpinckstraat 2
  • OC 't Waaigat, Kerkplein 1

Meer info

www.vlaanderen-fietsland.be

www.scheldeland.be

www.toerismewaasland.be