Naar inhoud
Openbaar vervoer
Tram 3

Zwijndrecht is zowel vanuit Antwerpen als vanuit het Waasland vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Omdat het aanbod van zowel De Lijn als de NMBS regelmatig wijzigt, is de hoeveelheid informatie die we hier aanbieden vrij beperkt. Je vindt meer details over de verschillende lijnen, de uurregelingen en de tarieven op de websites van De Lijn en van de NMBS.

 

Uurregelingen van De Lijn in Zwijndrecht

Tram 3

Tram 3 rijdt vanaf de terminus aan de Krijgsbaan in Melsele tot aan de Fortsteenweg in Merksem. Gemiddeld om de 10 minuten heb je een verbinding. Op linkeroever kun je overstappen op de lijnen 9 (Eksterlaar), 5 () en 15 (Boechout).

 

Bussen

De bussen richting Antwerpen hebben als eindhalte het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever. Daar kan je overstappen op de trams richting Antwerpen-centrum en omgekeerd. Je kan ook bovengronds overstappen aan de Halewijnlaan. Enkel lijn 36 brengt je nog via de Waaslandtunnel naar de Franklin Rooseveltplaats.

In Zwijndrecht
Bus 81 tot en met 85 en bus 88

In Burcht
Bus 93 tot en met 99

Lijn 87
Deze busdienst rijdt tussen het Frederik Van Eedenplein, via de Halewijnlaan, de Kaai, het Kerkplein, het Station, en Burcht naar de Krijgsbaan.
 

Treinen

Je vindt het station aan de Fortlaan 1. Zowel richting Antwerpen als richting Sint-Niklaas is er op weekdagen om het uur een trein. Tijdens de spits is dit tweemaal per uur en in het weekeinde om de twee uur.