Aan de slag als buddy, vrijwilliger of wijkbestuurder in Warme Wijk

Warme Wijk zoekt mensen die mee willen bouwen aan een warme wijk. Zewopa is één van de oprichters van het Warme Wijk project en start dit najaar met een opleiding. Heb jij interesse?

Wat is een Warme Wijk?

In een Warme Wijk willen we mensen verbinden en een antwoord bieden op de uitdagingen binnen de wijk. Hierbij denken we dan aan o.a. vergrijzing, eenzaamheid en de ondersteuning van de meest kwetsbaren. Momenteel zijn er al actieve warme wijken in volle opbouw in Antwerpen-Kiel, Berchem, Herentals, Lier, Zwijndrecht en Kapellen.

Om een Warme Wijk uit te bouwen heeft Zewopa heel wat vrijwilligers nodig met verschillende achtergronden en interesses.

Heb je interesse?

De opleiding bestaat uit een kennismakingsgesprek gevolgd door vier modules waarin theorie, een wijkactieplan, groepsgesprekken en een stage aan bod komen. Er wordt individueel bekeken waar jij het beste past binnen de warme wijk. Elke eerste week van de maand worden er nieuwe kennismakingsgesprekken ingepland.

Meer info of inschrijven:

www.warmewijk.be/buddy-worden

Gepubliceerd op maandag 21 december 2020 14.56 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).