Aangekondigde bestelling mondmaskers is gebeurd

De gemeente heeft de aangekondigde bestelling herbruikbare mondmaskers geplaatst, goed voor een investering van zo’n 30.000 euro. Het gaat over 18.000 stuks in witte katoen.

Alle mondmaskers hebben hetzelfde unisex-model en zijn individueel in papier verpakt. Ze zijn voorzien van een elastiek en geschikt voor het plaatsen van een filter.

Leverdatum nog onduidelijk

De mondmaskers zijn besteld via een groepsaankoop van provincie Antwerpen. Wanneer ze effectief worden geleverd is nog onduidelijk. Volgens de leverancier zou de bestelling in China tegen 22 mei afgewerkt moeten zijn. Daarna komt het met een vliegtuig onze richting uit.

Vanaf dat de mondmaskers zijn aangekomen zal de gemeente ze zo snel mogelijk van deur tot deur bedelen. Wanneer dit juist zal gebeuren is dus nog onduidelijk. Vermoedelijk zal het dan einde mei, begin juni zijn. De gemeente zal hierover communiceren vanaf deze data concreet zijn. Over de eventuele levering mondmaskers van de federale overheid heeft de gemeente nog geen informatie ontvangen.

Lees hier het vorige bericht over de bestelling mondmaskers

Gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2020 8.52 u.