Aanvraag voor het uitzenden van het EK-voetbal

Heb je als horeca-uitbater plannen om het EK-voetbal te vertonen op je terras, dan moet je dit zo snel mogelijk aanvragen via het evenementenloket (E-loket). Lees hier het bijzonder politiereglement en hoe je een aanvraag moet indienen.

Bijzonder Politiereglement en aanvraag

De schermen op de terrassen moeten zodanig geplaatst worden dat de mensen van buiten het terras hier geen zicht op hebben om zo samenscholingen rondom het terras te vermijden. Het gebruik van beamers is niet toegestaan. Het aantal beeldschermen en de grootte van deze beeldschermen en het geluidsniveau (max 80 db) moeten proportioneel zijn in functie van de grootte en de opstelling van het terras.

In de aanvraag vermeld je waar de schermen geplaatst worden, welke opstellingen (tenten, tafels, toog) er voorzien worden, de afmetingen, en of er nog drank of eten verkocht zal worden. Voeg ook een plannetje of schets van de opstelling bij je aanvraag. Geef duidelijk aan welke wedstrijden je wil uitzenden; enkel de Belgen, ook de finales (met of zonder Belgen), …

Meer informatie over de inhoud van de aanvraag en de reglementering vind je in het Bijzonder Politiereglement betreffende het vertonen van TV-beelden tijdens het EK voetbal 2021.

Corona-maatregelen

Tijdens de uitzending(en) is uiteraard het horeca-protocol dat geldt op dat moment (momenteel van 9 juni tot en met 30 juni 2021) van toepassing. D.w.z. zittend aan tafel, groepen van 4, enkel bediening, …

VRT, FIFA en de auteursvennootschappen

Naast toestemming van de gemeente heb je ook de toestemming nodig van de VRT, de FIFA en de auteursvennootschappen zoals SABAM. Hou hier rekening mee.

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021 14.55 u.
alert-box-close-text

Info over de PFOS-verontreiniging 

Meer info over PFOS