WTC Meteoor

Geschiedenis v.s. Meteoor vzw

In 1971 wordt de Vlaamse Sportkring Meteoor vzw opgericht met als doel het organiseren en beheren van sportmogelijkheden op liefhebbersniveau en na de dagdagelijkse inspanningen samen komen voor sportieve en familiale ontspanning. Albert Bernaerts wordt aangesteld als voorzitter, Marcel Vander Vloet als secretaris-schatbewaarder en Etienne Hemelaer als bestuurder.

Vervolgens wordt in de Neerstraat te Zwijndrecht een stuk landbouwgrond gehuurd en een voetbalveld aangelegd waarna gestart wordt met een voetbalploeg. Tal van activiteiten worden georganiseerd voor de bouw van de kleedkamers. Het jaar daarop volgend wordt voor het eerst een heel seizoen op het eigen veld gespeeld. Het recreatieve voetbal kende veel succes en in 1975 wordt noodgedwongen gestart met een tweede ploeg en in 1977 met een zaalvoetbalploeg die hun thuismatchen in Broechem en Schelle speelden. Deze binnenploeg bleek een kort leven beschoren want in 1983 stopt deze werking maar krijgt in de periode 2001- 2015 terug een tweede leven. Stelselmatig wordt er vanaf 1979 een kantine bijgebouwd, het terrein wordt gedraineerd en voorzien van verlichting. Als vervolg op de ouder wordende leden wordt er in 1980 gestart met veteranenvoetbal. Het sluitstuk komt er met de oprichting van een vrouwenvoetbalploeg in 1996.

Intussen bleef de v.s. Meteoor werking niet beperkt tot voetbal want in 1973 wordt gestart met een heren volleybalploeg en in 1976 volgen al snel de volleybaldames.

In 1979 wordt er gestart met een eigen wielertoeristenploeg die de eerste Zwijndrechtse wieler- 24 uur vanaf 1984 tot 1995 gedurende 11 jaar lang zullen inrichten. In 1997 wordt de eerste veldrit Belgische wielerbond niveau B voor amateurs door de wielerclub ingericht en dit doen ze tot 2011.

De sportieve werking krijgt echter een stevige knauw wanneer in 2014 de eigenaar van het huurperceel waarop het voetbalveld gehuisvest is, besluit om dit te verkopen. De club verliest hierdoor haar eigenheid en werkingsinkomsten. Het blijkt de doodsteek te worden voor de vzw die in 2020 wordt ontbonden.

Een mooi stukje Zwijndrechtse sportieve geschiedenis eindigt hier maar de afdeling wielertoeristen gaan verder als feitelijke vereniging onder de naam 'WTC-Meteoor' en zullen zo de rijke sportieve en vriendschappelijke geschiedenis van de club levend houden.
WTC-Meteoor fiets bij aanvaardbaar weer vanaf half maart tot eind oktober iedere zaterdagochtend om 9u00. WTC-Meteoor is een kleine club en nieuwe leden zijn dan ook altijd welkom. Kennismaken kan door gewoon mee te rijden. Meer info vind je op https://wtcmeteoor.webnode.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Waar

Heilig Kruiskerk