Cour en Jardin: Het Kwartet

Drie gewezen operasterren en ex-collega's, Cissy Robson, Wilfred Bond en Reggie Page, brengen hun levensavond door in een rustoord. Ze slijten er hun dagen op hun eigen manier.
Elk jaar op 10 oktober herdenken ze de verjaardag van componist Guiseppe Verdi met een concert. Zo trachten ze ook de nodige fondsen te vergaren om de financiële nood waarin het home verkeert te lenigen. Dit jaar rijst de prangende vraag wat ze gaan opvoeren.
Maar dan doet in ware diva-stijl een nieuwe bewoonster haar intrede: Jean Horton. De 4 stonden reeds samen op de planken en oogsten telkens een daverend succes.
Alleen Reggie is niet opgezet met de komst van Jean. Ooit waren ze een echtpaar, maar hun huwelijksbootje liep binnen de kortste keren op de klippen. En dat heeft Reggie nog altijd niet verteerd. Bovendien is Jean, ondanks een kapotte heup, haar diva-streken nog niet verleerd en weigert ze één noot te zingen.
De harmonie binnen het viertal is dus ver te zoeken. Toch zal Verdi zijn hulde ook dit jaar niet mislopen. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt de gevierde Engelse toneelschrijver en scenarist Ronald Harwood in 'Het Kwartet', een stuk vol humor, melancholie, poëzie en bovenal muziek dat niemand minder dan Dustin Hoffman in 2012 als basis koos voor zijn debuut als filmregisseur.
Spel en tekstbewerking: Danni Heylen, Jef Demedts, Magda Cnudde, Bob Snijers
Regie en tekstbewerking: Frank van Laecke,

(!) Behoudens corona maatregelen gaat deze voorstelling door op de aangewezen datum. Reservatie mogelijk vanaf 29 augustus 2020.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €; kassa: 12,00 €; abo, groepen / + 65 / -25: 8,00 €; Z pas: 2,00 €

Waar

Tickets

Organisatie

OC 't Waaigat