Burcht: geschiedenis van een dorp in vogelvlucht - UITGESTELD!

De geschiedenis van Burcht is zo verscheiden dat het onmogelijk is om dit verhaal te vertellen in een kort tijdsbestek. Maar aan de hand van enkele herkenbare kapstokken kunnen we wel een goede kijk bieden op ongeveer 1000 jaar reilen en zeilen in een dorp aan de Schelde.
De strategische ligging aan de Schelde tekent vaak het verleden van Burcht, zowel in goede als in slechte zin: oorlog en overstromingen langs de ene kant, een vroege industrialisatie aan de andere kant. Het Craeyenhof, de kerk, de oude pastorij, de schandpaal, de Sint-Jozefschool, de guanofabriek... zijn zowel verdwenen als bestaande getuigen van een bijzonder verleden.
Historicus en voormalig cultuurbeleidscoördinator Dirk Verelst geeft met deze geïllustreerde lezing een overzichtelijke kijk op de geschiedenis van een kleine dorpsgemeenschap doorheen de eeuwen heen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €; Leden bib: 4,00 €; Z-pas: 2,50 €

Waar

alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).