HOOGTIJ - Feest in Rivierpark Scheldevallei! ~Fietsen en picknicken in Zwijndrecht

Een hele zomer feest met HOOGTIJ!

Op 20 juni geven we het startschot voor een zomer lang feest met HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei. Bij HOOGTIJ staan de rivieren centraal. Want tussen Gent en Antwerpen strekt zich Rivierpark Scheldevallei uit, een gebied gekenmerkt door unieke getijdennatuur, imposante kastelen en bloeiende dorpen en steden. 23 steden en gemeenten tonen je drie maanden lang de streek van Schelde, Durme en Rupel op een andere manier.

Ook Zwijndrecht doet mee! Voor de gelegenheid brengen we samen met Bornem, Puurs-Sint-Amands, Kruibeke en Temse een nieuwe fietskaart uit. De fietslussen die de gemeenten doorkruisen kan je eenvoudig met elkaar combineren. Neem het veer of een brug over de Schelde en zet je tocht verder in een nieuwe omgeving. Meer nog: wie graag de culinaire tour opgaat, kan een picknickmand oppikken bij de deelnemende handelaars. Geniet onderweg van de maaltijd en het uitzicht op een van de uitgekozen picknickplekken. Enkele bijzondere locaties zullen speciaal voor de start van HOOGTIJ op 20 juni gedurende één dag toegankelijk zijn. Ontdek het volledige programma op www.hoogtijscheldevallei.be.

Meer riviernatuur met LIFE Sparc en het Sigmaplan

HOOGTIJ is een organisatie van Regionaal Landschap Schelde-Durme en de deelnemende gemeenten en steden, in het kader van het LIFE Sparc-project. Dankzij LIFE Sparc krijgt de unieke natuur in de Scheldevallei een duwtje in de rug. Met de hulp van LIFE Sparc wordt kostbare getijdennatuur in acht gebieden van het Vlaamse Sigmaplan versneld ontwikkeld. Het Sigmaplan beschermt Vlaanderen tegen overstromingen uit de Schelde en bijrivieren. Daarnaast zorgt het plan voor de bescherming en uitbreiding van unieke riviernatuur. Zo maken we samen met de natuur werk van een klimaatbestendige Scheldevallei.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Regionaal Landschap Schelde-Durme
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).