Jazzconcert: John Ghost Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be! Dit is een UiTPAS evenement.

John Ghost (Gent) is het sextet rond gitarist/componist Jo De Geest. Als groep putten ze invloeden uit zowel jazz, rock als hedendaags klassiek. Minimalisme, elektronica en een overall filmisch karakter typeert hun instrumentale muziek.


Ogenschijnlijk eenvoudige motieven zijn in realiteit doorgecomponeerde meesterwerkjes, badend in ritmische en melodische gelaagdheid, barstend van buitenwereldse klanken en harmonieën.


John Ghost is ingenieus en toegankelijk, immer op zoek naar een gewiekste balans tussen het open en speelse karakter van jazzmuziek en het dansbare. Het zestal wordt vaak omschreven als een symbiose tussen Steve Reich, Nils Frahm en Jaga Jazzist.


Voor hun laatste album Thin Air. Mirror Land hebben ze inspiratie opgedaan bij muziek van onder andere Hans Zimmer, Jóhan Jóhansson, Do Make Say Think, … De titel van het album en de titelsongs zijn geïnspireerd door een grote fascinatie voor het werk van Edvard Munch.Gitaar: Jo De Geest 


Altsax, basklarinet, fluit: Rob Banken


Vibrafoon, percussie: Wim Seghers


Piano, Fender Rhodes, synths: Karel Cuelenaere 


Bas: Lieven Van Pee  


Drums: Elias Devoldere

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 9,00
abo, 65+,26-, groep - 9,00 euro, vvk - 11,00 euro, kassa - 13,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Reynaert - 1,8 euro

Waar

Organisatie

OC 't Waaigat

Categorie