Deschonecompanie - Don Juan, een opera

DESCHONECOMPANIE wil een nieuwe, jonge en dynamische dynamiek brengen in het operagenre en met DON JUAN is dit wonderwel geslaagd.

Don Juan volgt zijn lusten en houdt geen rekening met een ander. Hij is uiterst tevreden over zichzelf. Maar anderen leven met een ander idee over de liefde. Toch dringt Don Juan binnen in je leven, in je bed, op je huwelijksdag, in je idee van eeuwige trouw.

Drie jonge acteurs, een zangeres en een pianist breken Mozarts opera Don Giovanni helemaal open en mixen schaamteloos met Molière's Don Juan. Ze proberen hun standpunt over de liefde te achterhalen en muzikaal te delen met wie luisteren wil.
Door de snelle opeenvolging van een vertalende theatertaal, lichtvoetige verkleedpartijen en misverstanden, aria's van verstilde emotionele momenten en indrukwekkende ensembles, wil DESCHONECOMPANIE opera's toegankelijk maken voor een breed publiek.

regie en concept: Tom Goossens, muzikale leiding en piano: Wouter Deltour,
spel: Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Carine van Bruggen, Celine Debacquer
Piano: Wouter Deltour

"Een voorstelling als deze Don Juan kan heel goed dienen als introductie in opera voor een nieuw en jong publiek. Maar juist ook voor wie, zoals uw recensent, na een stuk of zeven verschillende Don Giovanni-versies in een jaar tijd even genoeg denkt te hebben van de opera is Don Juan de herontdekking van een oude liefde",
- François van den Akker in Operamagazine Nederland

"Don Juan toont hoe opera straf kan glanzen zonder dat er ook maar één flinter bladgoud op of naast de scène te bespeuren is." - Els Van Steenberghe in Knack Focus.

"Je zou meer talent willen zien zoals Tom Goossens, die in theater koppig onderzoek doet naar opera. Zoveel humor, originaliteit en vakmanschap: je kan bijna niet geloven dat er zoveel maturiteit kan zitten in zo jonge mensen. Die eigenzinnigheid, dat zie ik graag." (Dirk Pauwels in De Standaard)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; kassa: 10,00 €; abo/-26/65+/groepen: 6,00 €

Organisatie

OC 't Waaigat

Categorie