Henk Rijckaert | Maker

Henk Rijckaert heeft zijn eigen niche nog verder uitgekapt en fraaier ingericht. Zonder aan energie en enthousiasme in te boeten.” - De Standaard

Wanneer was de laatste keer dat je iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefikst. Gemaakt.

Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Of geven we het gewoon van tevoren al op? Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest, kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan.
Vroeger was het anders. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open en draaiden we aan een paar vijzen. Als de tv storing gaf, dan werd die hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar je moest kloppen.

Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt hij opnieuw het podium op en vertelt hij je wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van je eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna je vinger afzagen en over brandwonden verzorgen. Zet je veiligheidsbril op en leer opnieuw waar je moet kloppen als er een storing is.

Henk Rijckaert is een maker. Hij maakt dingen. Meestal comedy, soms televisie, en voor de ?rest: heel veel in zijn kot. Daarvan geeft hij wekelijks verslag via zijn YouTube-kanaal 'Koterij'.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €

Waar

Organisatie

Live Comedy