Afspraak maken in het afnamecentrum in Sint-Niklaas

De testcapaciteit in ons land laat opnieuw toe om als risicocontact zonder zichtbare coronasymptomen opnieuw getest te worden. Je kan voor een test onder andere terecht in afnamecentrum Sinbad in Sint-Niklaas.

Activatiecode per sms

Alle personen zonder klachten die bijvoorbeeld een hoogrisico contact hebben gehad of die terugkeren uit een rode zone uit het buitenland, krijgen via de contactopspoorders, hun arts of de coronalert app een activatiecode per sms. Je kunt zelf een afspraak te maken voor een coronatest op de zevende dag na het laatste risicocontact door te surfen naar de website www.mijngezondheid.be of via uw huisarts.

Afnamecentrum Sinbad

Het afnamecentrum in Sint-Niklaas is terug te vinden op de lijst om zelf een afspraak te maken. Het afnamecentrum is gelegen aan het Sinbad, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas. Het afnamecentrum is elke dag geopend. Je kunt er enkel terecht met een afspraak.

Huisartsenwachtpost aan parking Spoed

De COVID-19 Huisartsenwachtpost Waasland blijft in de Japanse kers (parking spoed AZ Nikolaas). In het weekend kunnen patiënten daar terecht, na doorverwijzing via de huisartsenwachtpost. Een huisarts onderzoekt en test patiënten die reeds symptomen van COVID-19 vertonen. In de week nemen patiënten met symptomen best contact op met hun eigen huisarts.

Gepubliceerd op vrijdag 11 december 2020 11.44 u.