Lezen wordt leuker met de anderslezen app

Vlot lezen is niet voor iedereen evident. Zeker kinderen en jongeren met dyslexie hebben het moeilijk om lezen leuk te vinden. Dankzij de anderslezen app kan je hen toch van de mooiste kinder- en jeugdboeken laten genieten!

Installeer de anderslezen app

Met de anderslezen app breng je kinderen met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?’. Op de website van de luisterpuntbibliotheek kunnen ze boeken op hun ‘boekenplank’ zetten. Die kunnen ze dan vervolgens in de app beluisteren.

Het enige wat ze moeten doen, is lid worden van de luisterpuntbibliotheek via de bib. Ze kunnen ook het boek dat ze willen beluisteren in de bib lenen. Je kan de voorleessnelheid aanpassen zodat je op je eigen tempo kan meevolgen in het gedrukte boek. En je kan door het luisterboek 'bladeren', net als bij het gewone boek. 

Luister naar de leukste boeken

Dankzij luisterboeken kan iederéén genieten van populaire jeugdboeken zoals De Waanzinnige Boomhut of De Grijze Jager, van de tijdloze klassiekers van Roald Dahl, van leuke weetjesboeken over ridders of de natuur en nog veel meer. Want iedereen kan lezen!

www.luisterpuntbibliotheek.be

Gepubliceerd op dinsdag 19 januari 2021 12.24 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).