Lezen wordt leuker met de anderslezen app

Vlot lezen is niet voor iedereen evident. Zeker kinderen en jongeren met dyslexie hebben het moeilijk om lezen leuk te vinden. Dankzij de anderslezen app kan je hen toch van de mooiste kinder- en jeugdboeken laten genieten!

Installeer de anderslezen app

Met de anderslezen app breng je kinderen met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?’. Op de website van de luisterpuntbibliotheek kunnen ze boeken op hun ‘boekenplank’ zetten. Die kunnen ze dan vervolgens in de app beluisteren.

Het enige wat ze moeten doen, is lid worden van de luisterpuntbibliotheek via de bib. Ze kunnen ook het boek dat ze willen beluisteren in de bib lenen. Je kan de voorleessnelheid aanpassen zodat je op je eigen tempo kan meevolgen in het gedrukte boek. En je kan door het luisterboek 'bladeren', net als bij het gewone boek. 

Luister naar de leukste boeken

Dankzij luisterboeken kan iederéén genieten van populaire jeugdboeken zoals De Waanzinnige Boomhut of De Grijze Jager, van de tijdloze klassiekers van Roald Dahl, van leuke weetjesboeken over ridders of de natuur en nog veel meer. Want iedereen kan lezen!

www.luisterpuntbibliotheek.be

Gepubliceerd op dinsdag 19 januari 2021 12.24 u.