Anna Bijnspad is breder gemaakt

De werken op het Anna Bijnspad aan de kant van de Neerstraat zijn klaar. De voet- en fietswegel is nu overal 1,5 meter breed. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers elkaar in twee richtingen vlot kruisen. Dit zorgde vroeger, vooral langs het voetbalveld, wel eens voor problemen.

Er ligt wegverharding in rode beton met grasdallen aan de zijkant. Langs het voetbalveld staat een nieuwe draadafsluiting en naast de woning is een stuk haag verwijderd. De gemeente kon deze werken uitvoeren dankzij de constructieve medewerking van de aanpalende eigenaars. Het Anna Bijnspad is 400 meter lang en loopt tussen de Richard Orlentstraat en de Neerstraat.

Zo kort mogelijke fietsverbinding met de haven

In een volgende stap probeert de gemeente in noordelijke richting een zo kort mogelijke weg te realiseren richting E34, met een nieuwe fietsbrug over de E34 naar de Canadastraat en het havengebied.

Historische wegels

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan kleinschalige verbindingen zoals het Anna Bijnspad. Denk aan het voet- en fietspad tussen de Antwerpsesteenweg en de Alice Nahonlaan, de verbinding tussen Windeweeg en Verbrandendijk of de weg naast de Laarbeek tussen de Statiestraat en de J.B. Tassynstraat. Veel van deze wegels bestaan trouwens al heel lang. Zo komt het Anna Bijnspad al voor in de wegenatlas van 1 januari 1844. En het bestaat waarschijnlijk al veel langer.

Gepubliceerd op maandag 21 januari 2019 16.11 u.