ANPR-camera's geplaatst maar nog niet operationeel

Enkel dagen geleden is de plaatsing begonnen van nieuwe palen en aansluitingen voor verschillende ANPR-camera’s. Er komen camera's aan de Kruibeeksesteenweg, Schaarbeekstraat, Lindenstraat, Melselestraat en de Beversebaan. Deze zijn nog niet operationeel.

Voorlopig enkel trajectcontrole op de Krijgsbaan

De camera's vullen het netwerk aan van diegene die reeds op de Krijgsbaan geplaatst zijn. De camera's op de Krijgsbaan werken voor trajectcontrole op snelheidsovertredingen.

De camera's op de Schaarbeekstraat, Lindenstraat, Melselestraat controleren later de toepassing van de 'knips' (het verbod om in te rijden voor niet-inwoners komende van de Krijgsbaan). Deze 'knips' zijn ingevoerd om het sluipverkeer in deze straten te stoppen.

Later cameracontrole vergunninghouders

De camera's zijn geplaatst maar werken nog niet. Het traject van aankoop en implementering van de software is nog bezig. Zodra dit systeem opstart, communiceren wij er uitgebreid verder over.

Bewoners krijgen dan ruimschoots de tijd om zich op dat systeem (white list) in te schrijven alvorens de automatische controle ook effectief in werking treedt. Je kan je nummerplaten dus nog niet opgeven om geen boete te krijgen.

Politiecontrole wel mogelijk

Ondertussen voert de politie geregeld controles uit op de identiteit van de bestuurder (dus geen onderscheid op autobezit, nummerplaat, leasing, bedrijfsvoertuig,…). Als de chauffeur ingeschreven is als inwoner van Zwijndrecht mag deze dus door komende van de Krijgsbaan.

Al de rest moet over een bijzondere vergunning beschikken om deze straten in te rijden via de Krijgsbaan (niet nodig voor de andere rijrichting). Deze vergunning is slechts zeer uitzonderlijk en onder strikte voorwaarden toegestaan.

Meer info

https://www.zwijndrecht.be/nieuwe-maatregelen-tegen-sluipverkeer

mobiliteit@zwijndrecht.be

Gepubliceerd op woensdag 10 maart 2021 9.32 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).