Artiesten gezocht voor Kunstenweek 2020

Dit najaar is het exact 75 jaar geleden dat de Zwijndrechtse kunstenaar Alfred Ost overleed. Ter ere van hem willen we in de Kunstenweek een tentoonstelling maken. We dagen hedendaagse kunstenaars van Zwijndrecht uit om een kunstwerk te maken geïnspireerd op het werk van Alfred Ost.

Wie was Alfred Ost?

Alfred Ost was een veelzijdig man, die niet alleen schilderde, maar talrijke affiches en prentkaarten tekende. Kermissen, mensen op de vlucht en paarden waren zijn favoriete onderwerpen. Ost was gefascineerd door mensen en dieren en vereeuwigde die op meesterlijke wijze in zijn werk.

Zelf meedoen

Heb je zelf aanleg om te tekenen, te schilderen, te etsen, te beeldhouwen, te fotograferen, muziek te maken? Schrijf je dan gauw in om deel te nemen aan de ‘kunstenweek 2020’. Oud of jong, professioneel of amateur.. Je bent van harte welkom!

Laat je inspireren

Om je hierbij een eind op weg te helpen kan je kunstwerken van Alfred Ost komen bekijken in het Kunstenhuis. Dit is mogelijk vanaf 18 mei, enkel op afspraak.

Neem nadien rustig de tijd om thuis zelf aan de slag te gaan. Op 22 november 2020 openen we feestelijk de tentoonstelling waaraan je deelneemt.

Inschrijven

Inschrijven voor de tentoonstelling en een afspraak maken om inspiratie op te doen in het Kunstenhuis:

Gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2020 11.23 u.