Autodelen in Zwijndrecht

Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een wagen. Het biedt grote milieu- , sociale en economische voordelen. Het vermindert het aantal auto's, het aantal files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen.

Daarom promoten we ook in Zwijndrecht het autodelen. Er zijn twee manieren om gebruik te maken van autodelen:

 • particulier autodelen: jij of iemand uit je buurt stelt een eigen auto ter beschikking voor andere gebruikers. Meer info vind je hier.
 • autodelen via een professionele autodeelservice: deze aanbieders hebben hun eigen auto's. Je betaalt voor het gebruik van de wagen. Je hoeft je geen zorgen te maken over poetsen, herstellingen of verzekeringen. Dit doet de aanbieder. Er zijn momenteel twee professionele autodeel-initiatieven in Zwijndrecht: Cambio en Autopartners Share.

Hoe aanvragen ?

CAMBIO

Cambio werkt met een abonnement. Er zijn drie formules. Welke formule het best bij jou past, hangt af van hoe vaak je een deelwagen wil gebruiken. Er is een aparte formule voor jongeren onder 25 jaar met nog geen 2 jaar rijbewijs. Bij de opstart betaal je een waarborg, deze krijg je nà stopzetting van je abonnement volledig terug.

Inwoners met een betalend jaarabonnement van De Lijn en inwoners met een Lijn-abonnement dat (gedeeltelijk) wordt terugbetaald door de gemeente hoeven het eerste jaar geen lidgeld voor een Cambio-abonnement te betalen. Je betaalt dan enkel voor het gebruik van de wagens. Dit geldt echter NIET voor gratis Lijn-abonnementen.

Hoe maak je gebruik van Cambio:

 • Schrijf je in via www.cambio.be of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een Cambio-kaart met pincode.
 • Reserveer via www.cambio.be of telefonisch op het nummer 09 242 32 17. Je kunt een auto reserveren voor één uur, enkele uren of meerdere dagen. Op voorhand of enkele minuten voor vertrek.
 • Het ophalen gebeurt aan de standplaats en je opent de autodeur met je persoonlijke kaart. Op het einde van de rit breng je de auto terug.

Er zijn drie standplaatsen in Zwijndrecht:

 • Parking 1 in Zwijndrecht: 2 wagens
 • Kerkplein in Burcht: 1 wagen
 • Kaaiplein in Burcht: 1 wagen

AUTOPARTNERS SHARE

Dit is een deelsysteem met volledig elektrische wagens. Je betaalt geen abonnements- of instapkosten, enkel het gebruik van de deelwagens. Meer informatie op www.autopartnersshare.be of telefonisch 015 45 99 99.

Hoe gebruik je Autopartners Share:

 • Download de SHARE Mobility app en registreer je. Hou identiteitskaart, rijbewijs, kredietkaart en banklezer bij de hand.
 • Kies de locatie van waaruit je wil vertrekken, selecteer een beschikbaar voertuig en bevestig je boeking.
 • Ontgrendel de deuren via de app en volg de richtlijnen. Om je reservatie te beëindigen, parkeer je het voertuig terug waar je het genomen hebt en volg je opnieuw de richtlijnen in de app.

Er zijn twee standplaatsen in Zwijndrecht

 • Parking sporthal in Zwijndrecht: 1 wagen
 • Kerkplein in Burcht: 1 wagen

Beide initiatieven kunnen elkaar aanvullen. Je kan ze allebei gebruiken, zo wordt het aanbod van deelwagens nog groter.

Kostprijs

Autodelen, iets voor jou?

Open de bijlage en maak een vergelijking tussen de autodeelsystemen.

Wil je een kostensimulatie maken op basis van jouw gebruik? Deze calculator kan je op weg helpen: www.savewithcarsharing.be