Baktalent gezocht voor Bake-off Sint-Martinus

Ben jij een baktalent? Dan is deze wedstrijd misschien wel iets voor jou. Er zijn voor 500 euro aan Zwijndrechtse winkelbonnen te winnen! Inschrijven kan tot 31 oktober.

De Martinustraditie in onze gemeente is springlevend, wanneer Sintemaarten elk jaar op 11 november door de straten van Burcht trekt op zijn paard, gevolgd door de gebruikelijke traditie van het grielen.

Met de realisatie van de internationale Martinusroute die ook door onze gemeente passeert en recent nog tijdens Open Monumentendag centraal stond, krijgt Sint-Martinus en alles wat er bij komt kijken nog meer aandacht.

Op zoek naar een echt Martinusgebak

Wat we helaas (nog) niet hebben, is een echt Martinusgebak, al komt daar hopelijk snel verandering in. We lanceren immers een oproep aan alle bakkers, liefhebber of professioneel, om mee te helpen bij de creatie van ons eigen gebak, gewijd aan de figuur van Sint-Maarten.

We maken er zeg maar een mini bake-off van in onze gemeente, met een echte wedstrijd. Iedereen die wil, kan meedoen. Koek, taartje of gebak: maakt niet uit, als het maar lekker en origineel is.

Klaar om te bakken?

Praktisch:

  • Alle info over de voorwaarden krijg je bij de cultuurdienst via cultuur@zwijndrecht.be. Inschrijven kan tot 31 oktober.
  • Er wordt verwacht dat je minstens een 6-tal van je creaties kunt voorleggen aan de jury op zaterdag 9 november.
  • Indien jouw gebak/koek/taart als winnaar wordt geselecteerd, moet je bereid zijn om je recept bekend te maken zodat we ieder jaar rond 11 november alle inwoners kunnen laten genieten van jouw creatie.
  • Wat staat er tegenover? Naast eeuwige roem uiteraard een mooie prijs: 500 euro aan Zwijndrechtse winkelbonnen.

Ready? Set! Bake!

Gepubliceerd op woensdag 2 oktober 2019 10.26 u.