Beethoven en zijn tijd: een digitale lezing

De lezing over Beethoven gaat niet live in de bibliotheek door. Maar ze wordt digitaal gegeven. Schrijf je in via bibliotheek@zwijndrecht.be, dan krijg je een link en kan je online volgen.

Lezing over Beethoven 

Op 16 december is het 250 jaar geleden dat Beethoven geboren werd. Musicoloog Arne Herman vertelt, één dag voor deze verjaardag, over leven en werk van een van de meest fascinerende persoonlijkheden uit de westerse muziekcultuur. En hij illustreert dat uiteraard… met muziek. 

Het oeuvre van Ludwig von Beethoven is zeer nauw verweven met de gebeurtenissen in zijn turbulente levensloop, waarin verschillende liefdesperikelen en zijn toenemende doofheid een hoofdrol speelden. De geniale componist drukte een onuitwisbare stempel op de cultuur van zijn eigen tijd, maar zijn muziek blijft ook nu nog miljoenen mensen aanspreken. 

Volg online na inschrijving

Deze lezing is digitaal, en gaat via de online tool Teams. Je hoeft niets vooraf te downloaden en geen account aan te maken. Wel graag vooraf inschrijven via bibliotheek@zwijndrecht.be. Dan sturen we jou de link.

Gepubliceerd op maandag 14 december 2020 9.42 u.