Ben jij een echte kenner van het Waasland?

Ken jij het Waasland of jouw omgeving als je broekzak? Wil je je kennis delen én bijleren van andere streekkenners en experts. Heb je zin om mee te werken aan de duurzame toekomst van het Waasland ? Stel je dan kandidaat en word lokale omgevingsexpert.

Als lokale omgevingsexpert werk je mee aan het toekomstig energielandschap van het Waasland.

Iets voor jou?

Iedereen uit het Waasland kan deelnemen. Je hebt geen specifieke voorkennis rond energie nodig. De provincie zoekt mensen met verschillende achtergronden en ervaringen, uit verschillende sectoren, generaties. Van landbouwer, over leraar tot lokaal ondernemer. Ze zoeken expliciet géén vertegenwoordigers van belangenorganisaties of ontwikkelaars.

Waarom een omgevingskenner nodig?

De Provincie Oost-Vlaanderen maakt samen met 12 lokale besturen een visie op hoe het hernieuwbaar energielandschap er in het Waasland uit zal uitzien. Hiervoor moeten we kiezen wáár en hoe we hernieuwbare energie produceren in de regio. Maar ook waar en hoe we die gaan opslaan, transporteren en verbruiken. De provincie heeft dus jouw kennis van het Waasland nodig om de juiste ruimtelijke keuzes te maken. Benieuwd naar hoe een regionale energievisie eruit ziet? Voorlopig is Denderland de enige regio in Vlaanderen met een vastgestelde energielandschapsvisie. https://oostvlaanderen.be/energielandschap-denderland.

Wat mag je verwachten?

  • Je engageert je voor een boeiend traject met minstens 5 sessies vanaf september 2020 tot eind 2021. In deze sessies draag je bij aan de opmaak van de energievisie voor de regio. De definitieve visie wordt aan het einde van het proces vastgesteld door de Provincieraad.
  • De eerste sessie is een opleiding rond alles wat met energie te maken heeft. Je hebt dus géén voorkennis rond energie nodig.
  • veilige fysieke bijeenkomsten worden gecombineerd met digitale sessies. Er kan volledig online verder worden gewerkt indien het corona-virus dit oplegt.

Meer info en inschrijven?

Je kan je inschrijven via www.oost-vlaanderen.be/energielandschap-waasland

Wil je meer info of heb je nog vragen, dan kan je bellen of mailen:
energielandschap@oost-vlaanderen.be - 09 267 75 61

 

Gepubliceerd op donderdag 10 september 2020 14.10 u.