Bib start met kinder-en jeugdjury leesgroep

Leest je kind graag? Dan hebben we een tof voorstel! Vanaf september 2021 starten we met een leesgroep van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV). Dit jaar starten we in de bib van Zwijndrecht met de leeftijdsgroep van 8 tot 10 jaar (derde en vierde leerjaar).

We komen tijdens het schooljaar 7 keer bij elkaar in de bib om de boeken van de leeslijst te bespreken en een leuke activiteit te doen die verband houdt met het boek. Dat is telkens op vrijdagavond van 16 tot 18 u. Als je kind alle boeken van de leeslijst heeft gelezen, kan hij/zij stemmen op zijn/haar favoriete boeken en zo een top 8 samenstellen.

Hoort je kind niet bij deze leeftijdsgroep, maar wil het toch graag meedoen? Dan kan dat via de internetjury. Alle info hiervoor vind je op www.kjv.be

In april en mei 2022 zijn er op verschillende plekken in Vlaanderen ontmoetingen met de auteurs en illustrators. In mei worden de winnaars bekendgemaakt die leden van de Kinder- en Jeugdjury hebben gekozen!

Schrijf je kind in!

Kriebelt het bij je kind om mee te doen en zit hij/zij vanaf september in het derde of vierde leerjaar? Schrijf hem/haar in aan de balie van de bib of stuur een mail naar bibliotheek@zwijndrecht.be met de vermelding: ‘kinder- en jeugdjury’. Stuur zeker de volgende gegevens mee:

  • naam
  • adres
  • geboortedatum
  • leerjaar
  • school
  • e-mail adres ouder
  • telefoonnummer ouder

We staan te popelen om samen met je kinderen heel wat leesplezier te delen!

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. De juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen en komen samen in leesgroepen om te praten over de boeken. Die boeken kun je lenen in de bib.

Gepubliceerd op maandag 21 juni 2021 10.17 u.
alert-box-close-text

Info over de PFOS-verontreiniging 

Meer info over PFOS