Boomgaarddag in Zwijndrecht. Noteer 26 juni in je agenda

Op zaterdag 26 juni nodigen de gemeente Zwijndrecht, Velt, RLSD en de lokale verenigingen jou uit om kennis te maken met de boomgaard en haar bijzonderheden. We willen van de publieke boomgaard een echte buurtboomgaard maken die voor en door de bewoners verzorgd, geplukt en gekoesterd wordt.

Op de boomgaarddag krijg je informatie over onze aanpak en hoe je kunt deelnemen aan toekomstige activiteiten.

Via de Heemkundige Kring kom je meer te weten over de geschiedenis van de boomgaard. Natuurpunt vertelt je alles over de vogels en
andere diertjes die er nestelen. Velt toont je hoe je kersen plukt en laat je kennismaken met de bijzondere fruitrassen in de boomgaard. Voor de kinderen
voorzien we leuke knutselactiviteiten. 

Schrijf je in


Vanaf 1 juni vind je hier een gedetailleerd programma van deze dag. Je kunt je nu al hiervoor inschrijven via het E-formulier. Reserveer deze datum alvast in je agenda!

Het evenement kan alleen doorgaan als de corona-maatregelen die dan van kracht zijn het toelaten!

MEER INFO
https://www.zwijndrecht.be/buurtboomgaard

Catheline Pieters, Velt-medewerker fruit en buurtboomgaarden, catheline@velt.nu - 03 281 74 75

Dienst duurzaamheid, duurzaam@zwijndrecht.be - 03 250 48 07

De gemeente wordt momenteel geconfronteerd met een verontreinigingsproblematiek met PFAS in bodem en grondwater. De boomgaard ligt dan wel op een grotere afstand van de verontreinigingsbron verwijderd, toch heeft de gemeente een bodemstaal van de boomgaard laten nemen, om correcte gegevens te hebben over de zone. De resultaten lopen mogelijk al binnen vóór 26 juni. De gemeente heeft samen met haar partners overlegd, en besloten om het evenement toch te laten doorgaan. Er zal op de boomgaarddag iemand van het gemeentebestuur aanwezig zijn die je de nodige informatie kan geven.

Gepubliceerd op woensdag 12 mei 2021 10.40 u.
alert-box-close-text

Info over de PFOS-verontreiniging 

Meer info over PFOS