Bus vervangt tram gedurende vier weken

Vanaf vrijdag 27 november zal er 4 weken lang geen tramverkeer mogelijk zijn tussen Linkeroever, Zwijndrecht en de P+R Melsele door de Oosterweelwerken op de Blancefloerlaan. De Lijn voorziet vervangbussen. Om de 10 minuten zal een bus rijden.

Vlotte overstap auto openbaar vervoer

Voor de Oosterweelverbinding werkt Lantis volop aan de vernieuwde tramverbinding op de Blancefloerlaan. Die is nodig om de vlotte overstap te realiseren van de auto naar het openbaar vervoer vanuit de nieuwe P+R Linkeroever.
De afgelopen maanden reed de tram in deze werfzone in beide richtingen over 1 spoor. Een tramwissel regelde de overgang van dubbelspoor naar enkelspoor. De volgende 4 weken wordt deze spoorwissel verwijderd en start de aannemer met de bouw van de nieuwe halte Verbrandendijk. Tijdens deze werkzaamheden is tramverkeer helaas niet mogelijk.

Tram 3 uit dienst tot 20 december 

Tramlijn 3 moet daarom tijdelijk uit dienst genomen worden van vrijdag 27 november tot en met zondag 20 december. Tussen Linkeroever, Zwijndrecht en Melsele voorziet De Lijn in een vervangende busdienst die om de 10 minuten zal rijden.
De aannemer streeft ernaar om de periode van onderbreking tot een absoluut minimum te beperken. Daarom werkt hij gedurende 4 weken tussen 5u ‘s ochtends en 22u ‘s avonds en dit 6 dagen op 7.

Meer info

https://nieuws.oosterweelverbinding.be/tramverkeer

Gepubliceerd op vrijdag 27 november 2020 13.30 u.