De brexit staat voor de deur.. bereid je voor!

Vanaf 1 januari 2021 maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de Europese Unie. Het handelsakkoord is nog niet rond, maar de brexit heeft sowieso gevolgen voor burgers en voor bedrijven. Wij geven enkele nuttige links om je te informeren en voor te bereiden.

Meer info voor burgers

Over minder dan een maand zal het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uitmaken van de Europese Unie. Het vrije verkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese landen is dan voorbij. De regels voor burgers die met huisdieren, voeding of planten naar (en van) het Verenigd Koninkrijk willen reizen, veranderen grondig. Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) zet de recente info op een rijtje. In bijlage vind je een flyer met een handig overzicht.

http://www.favv.be/brexit/nl/ 

https://www.onderdeloep.be/bereidt-u-zich-voor-op-de-brexit-wij-ook/

Meer info voor bedrijven

Al enkele maanden onderhandelen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over de voorwaarden van hun toekomstige relatie. Die overgangsperiode loopt eind 2020 af. Vanaf 1 januari 2021 wordt de brexit een realiteit die voor bedrijven heel wat gevolgen heeft.

Daarom is het heel belangrijk jouw onderneming zo goed mogelijk voor te bereiden. De website brexit.belgium.be en de Brexit Impact Scan van de FOD Economie helpen je om dat allemaal in kaart te brengen. Wat is de concrete impact voor jouw bedrijf? Met behulp van de Brexit Impact Scan van de FOD Economie kom je te weten waar je moet bij stilstaan en wat je nu al kunt doen om je bedrijf voor te bereiden. Aan de hand van een aantal vragen bepaalt de scan de algemene impact van de brexit op uw onderneming. De vragen gaan over invoer, uitvoer, intellectuele eigendom, gebruik van digitale diensten, vervoer en toeleveranciers.

https://brexit.belgium.be

Gepubliceerd op maandag 14 december 2020 14.39 u.
alert-box-close-text

Aangepaste dienstverlening

Voor de veiligheid van iedereen organiseren we onze dienstverlening zoveel mogelijk digitaal.

Voor de meeste zaken kun je terecht in het  e-loket.

Vind je daar wat je zoekt?

Dan regel je het best rechtstreeks in het e-loket. Hiervoor kun je geen afspraak maken.

Vind je daar niet wat je zoekt?

Voor sommige zaken is het noodzakelijk dat je langskomt in het gemeentehuis (een ID-kaart aanvragen bijvoorbeeld). Hiervoor kun je wél een afspraak maken via deze website.

Je hebt geen toegang tot internet?

We helpen je graag telefonisch verder op 0800 99 604 (gratis).