De jeugdolympiade: ben jij klaar voor een sportieve uitdaging?

Ben je tussen 8 en 12 jaar en hou je van sport? Doe dan mee aan de jeugdolympiade. We hebben verschillende Olympische sporten voor je klaarstaan. Win jij een medaille?

Het is een initiatief van Sport Vlaanderen om heel Vlaanderen aan te moedigen mee te doen aan sport in thema van de Olympische– en Paralympische spelen. Ze doen dit onder ‘VIP2024’. Dat staat voor ‘Vlamingen in Parijs’.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn verschillende Zwijndrechtse sportclubs die hieraan deelnemen. Als deelnemer kun je kiezen aan welke sporten je deelneemt. Per sport voorziet de sportclub vijf uitdagingen. Bij elke sport kun je een olympische medaille winnen als beloning voor je toewijding en sportieve prestaties!

Voor wie?

Alle kinderen tussen 8-12 jaar kunnen deelnemen aan deze testen. Nodig al je vrienden uit en ga samen de uitdaging aan!

Testmomenten

  • Badminton: vrijdag 1 maart om 18 u.
  • Judo: vrijdag 8 maart om 18.45 u.
  • Basketbal: zaterdag 9 maart om 9 u.

De testmomenten gaan door in sporthal Den Draver.

Schrijf je in voor één van de testmomenten

Op school

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar nemen ook op school deel aan een jeugdolympiade. Leerlingen nemen tijdens deze dag deel aan een test in drie olympische sporttakken: hockey, handbal en volleybal. De leerlingen kunnen hierbij ook een medaille winnen.

Word Olympisch kampioen op het belevingsevenement

Na de jeugdolympiades staat er een uniek belevingsevenement gepland rond de Olympische- en Paralympische Spelen. Dit evenement gaat door tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 17 april en omvat vijf uitdagende proeven als hoogtepunt. Hier krijg je de kans om je vaardigheden te testen en te streven naar de titel van Olympisch kampioen.

Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024 8.14 u.