De STEK: ontmoetingsplaats voor iedereen

Ken je Marie al? Zij werkt voor samenlevingsopbouw en helpt mensen in de STEK. De STEK is een ontmoetingsplaats voor iedereen in Zwijndrecht. Heb je problemen en hulp nodig, of wil je gewoon een babbel. Je bent welkom in de STEK. Elke donderdag tussen 10 en 12 in Herleving. Kom dus zeker eens langs.

DE STEK is een veilige en vertrouwde plek
Marie van Samenlevingsopbouw gaat 3 jaar lang in Zwijndrecht en Burcht als opbouwwerker aan de slag om een veilige en vertrouwde ontmoetingsplaats op te richten waar inwoners van Zwijndrecht elkaar kunt ontmoeten, de STEK. Binnen een STEK leer je in de eerste plaats anderen kennen. Je leert ook de sociaal werkers kennen en mensen uit organisaties die je verder kunnen helpen. De omgeving van een STEK moet je vertrouwen geven, in jezelf en in de samenleving.

Iedereen is welkom in de STEK

Iedereen kan langskomen. Wil je je mening kwijt, heb je een probleem en wil je hulp, of wil je gewoon eens babbelen met iemand. Marie is er voor jou. Samen met jou zoekt ze een oplossing voor de problemen die je hebt. De STEK is een plek voor en door de mensen die er komen.

De STEK is meer dan een ontmoetingsplaats

Marie luistert naar je en leert je voor jezelf opkomen. Maar ze helpt je ook op weg naar de juiste hulp- en dienstverlening.

In de STEK kun je ook leren. Je leert er vaardigheden en kennis die je verder kunnen helpen en je meer sociale bescherming geven. 

DE STEK dient ook om de problemen te krijgen tot bij de dienstverleners en het beleid. Samen met de STEK sta je sterker. Zij helpen je om actief mee te doen in de samenleving.

Waar vind je die STEK?

De STEK vind je in de oude Herleving (Dorpsstraat 61, Burcht). Marie is ook vaak aanwezig in de buurt, zodat je haar ook vrij kunt opzoeken. Met corona zijn de regels aangepast. Kom alleen op bezoek bij Marie op een corona-veilige manier in haar lokaal in Herleving. Je kunt ook buiten met haar afspreken en een wandeling maken, met maximum vier personen tegelijk. 

Heb je zin om eens langs te komen? Of heb je een vraag?

Je bent welkom elke donderdag tussen en 10 en 12 u. in Herleving of op een ander moment op afspraak. 

0485 16 68 06 - marie.jacoby@samenlevingsopbouw.be

Gepubliceerd op vrijdag 29 januari 2021 14.14 u.