Doe mee aan de burger-enquête over verkeersveiligheid

Moet een alcoholslot verplicht worden voor iedereen die betrapt wordt met een glaasje te veel? Moeten snelheidsduivels een verplichte vorming volgen? Dat zijn maar enkele van de vragen waarover je je mening kunt geven op het nationale burgerplatform www.all-for-zero.be.

Federaal actieplan

Het platform www.all-for-zero.be is een initiatief van federaal minister Georges Gilkinet, de FOD Mobiliteit en Vervoer en Vias institute. In september 2021 worden ook burgerpanels georganiseerd. Dit is het tweede deel van het participatietraject.

De input van de enquête en de burgerpanels zal gebruikt worden bij de opmaak van een federaal actieplan voor de verkeersveiligheid. De slogan “all for zero” maakt meteen ook het doel van het actieplan duidelijk: nul verkeersdoden in België bereiken door met iedereen samen te werken, zowel burgers, stakeholders en alle beleidsniveau’s.

3 grote thema’s

Deze online enquête is de eerste stap in het participatietraject. Nog tot 30 september kun je je stem laten horen door één of meerdere vragenlijsten in te vullen rond de volgende drie thema's:

  1. Samen op (de) weg: hoe kunnen we de openbare ruimte veiliger maken, rekening houdend met ieders behoeften?
  2. Risicogedrag: waarom brengen we onszelf en anderen in gevaar?
  3. Controles, begeleiding en vorming: welke alternatieve maatregelen en sancties zijn gepast?

Meer info

www.all-for-zero.be

Gepubliceerd op maandag 26 juli 2021 11.10 u.