Een maand zonder alcohol: doe jij mee?

Tournée Minérale is terug! De campagne roept iedereen op om een maand lang geen alcohol te drinken. Ook jouw organisatie, sportclub, vereniging of horecazaak kan heel wat doen om van Tournée Minérale een succes te maken.

Ga met ons de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder alcohol met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij.

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag.

Laat weten dat je meedoet

Een maand lang aan de verleiding weerstaan is een hele klus. Met steun van je familie, vrienden of collega’s lukt dat veel beter. Vertel daarom iedereen over de uitdaging. Daag hen uit om mee te doen, moedig elkaar aan en hou samen vol.

Bezorgd over je alcoholgebruik?

Let op: meedoen aan ‘Tournée Minérale’ is geen oplossing als je problemen ervaart met je alcoholgebruik. Ben je bezorgd over je alcoholgebruik of dat van iemand rondom jou? De DrugLijn geeft je advies. Anoniem, zonder taboe en zonder oordeel.
Wil je aan de slag met je gebruik? Kijk op www.alcoholhulp.be voor online zelfhulp en begeleiding of via www.druglijn.be of 078 15 10 20.

Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2024 10.12 u.