Extra premie voor dakisolatie

Heb je plannen om je dak te isoleren? Vermoed je dat er asbest in je dak zit? Lees hier meer over mogelijke subsidies voor dakisolatie en premies voor verwijdering van asbest.

Subsidie voor het isoleren van je dak

Je dak isoleren is één van de meest effectieve manieren om je huis te isoleren. Zowel hellende als platte daken komen hiervoor in aanmerking. Een isolatiedikte van 15 cm is het minimum. Bereken op www.energiesparen.be/energiewinst hoeveel je bespaart.

Je kunt ook een subsidie aanvragen bij Fluvius als je je dak laat isoleren door een erkende aannemer. De subsidie bedraagt 4 euro/m², voor beschermde afnemers (als je recht hebt op de sociale maximumprijs) is dit 10,5 euro/m².

Asbest in je dak?

Dan kun je rekenen op een extra premie van 8 euro/m². Je laat het dak verwijderen door een aannemer met een erkend attest voor het verwijderen van asbest. Vraag naar het attest bij je offerteaanvraag. We raden je aan om asbest te laten verwijderen door een erkende aannemer voor asbestverwijdering.

Wil je toch zelf je asbest verwijderen?

Koop dan eerst het nodige beveiligingsmateriaal en de speciale afvalzakken. Deze kun je aankopen en laten ophalen door Ibogem (www.ibogem.be). Je kunt het materiaal ook zelf brengen naar het recyclagepark in Verrebroek. Je bent dan wel verplicht om het materiaal volledig en goed te verpakken.

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 11.16 u.
alert-box-close-text

Info over de PFOS-verontreiniging 

Meer info over PFOS