Financiële steun als je verwarmt met stookolie en / of propaangas

Het Sociaal Verwarmingsfonds voorziet tussenkomsten voor mensen die verwarmen met stookolie en / of propaangas in bulk. Door de stijgende energieprijzen zijn de bedragen van het stookoliefonds opgetrokken voor mensen in een kwetsbare financiƫle situatie. Check of je in aanmerking komt.

Verhoging toelages Sociaal Verwarmingsfonds

Verwarming van je woning is de belangrijkste kostenpost in je energierekening. De overheid heeft ondertussen maatregelen genomen om de energierekening van gezinnen te verlichten.

Het Sociaal Verwarmingsfonds geeft toelagen op energie voor gebruikers van stookolie of propaangas die zich in een meer kwetsbare financiële situatie bevinden. De regering heeft recent beslist om deze maximumtoelagen te verhogen van 20 cent naar 36 cent per aangekochte liters en aan te passen aan de huidige prijzen in de markt. Daarnaast werd de maximumhoeveelheid verhoogd van 1500 liter naar 2000 liter per jaar. Dit alles voor aankopen in bulk (om een mazout- of propaantank te vullen).

Gezinnen die zich verwarmen met huisbrandolie of lamppetroleum (type c) aangekocht aan de pomp, kunnen rekenen op een verhoging. De forfaitaire toelage gaat van 210 euro/jaar naar 456 euro per jaar. Vraag de toelagen aan via jouw plaatselijk OCMW.

Vergeet je stookoliepremie van 225 euro niet

De regering voorziet ook een stookoliepremie van 225 euro voor elke gebruiker van stookolie en/of propaangas in bulk. Vraag deze aan bij de website van de FOD economie.

Je kunt beide aanvragen kan cumuleren om zo maximaal jou energiefactuur te drukken.

Kom jij in aanmerking voor een toelage?

Op de website van het Sociaal Verwarmingsfonds staat een handige tool ‘Vraag het aan Mina’ om zelf na te gaan op welke premies en tussenkomsten je recht hebt.

Vragen?

Heb je nog een vraag over de tussenkomsten van het Sociaal Verwarmingsfonds?

Contacteer de dienst Welzijn: welzijn@zwijndrecht.be - 03 250 18 20

Gepubliceerd op dinsdag 18 oktober 2022 8.16 u.