G-SPORT: sporten voor personen met een beperking

Sporten is beleven, genieten, afzien en geluk beleven. Ook sporters met een beperking zijn 100 % sporters. We willen zoveel mogelijk inwoners met een beperking aan het sporten krijgen. Inclusief waar het kan, exclusief waar nodig. Ontdek het aanbod.

Zumba

Dans is een zeer laagdrempelige sport, waardoor personen met een beperking vaak kunnen meedoen aan dansactiviteiten.

Bij dansschool Happy Dance kunnen personen met een licht verstandelijke of motorische beperking of lichte vorm van ASS meedoen aan Zumba in een inclusief kader. In deze lessen dansen en shaken we erop los bij opzwepende latinomuziek.

Zit de danskriebel in je lijf en heb je zin om mee te komen dansen? Volg dan een gratis proefles. Een eigen begeleider ter ondersteuning is zeker mogelijk. Heb je nood aan een buddy? Dit kan steeds besproken worden met de organisatie.

  • Zumba kids (6-9 jaar): zaterdag van 11-12 u. in basisschool Sint-Martinus, Idsteinlaan 18
  • Zumba juniors (+ 9 jaar): zaterdag van 12-13 u. in basisschool Sint-Martinus, Idsteinlaan 18
  • Zumba volwassenen: maandag van 20.30-21.30 u. in OC ’t Waaigat, Kerkplein 1

Meer info: happy-dance@hotmail.com

Korfbal

Sikopi is een familiale korfbalvereniging. Zij staat open voor alle doelgroepen met een beperking en bekijkt samen in een open communicatie wat mogelijk is.

Start met 3 gratis proeflessen. Voor kinderen van 3 jaar tot en met volwassenen.

Van september tot half november speel je buiten korfbal. Van half november tot begin maart speel je binnen. Je kan op elk moment instappen elke zaterdag om 10 u. op onze club (August van Cauwelaertlaan – 2050 Antwerpen Linkeroever).

Meer info: www.sikopi.be

G-basket

In september zijn we gestart met G-basket.

Lees er hier meer over

Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 8.53 u.