Geef je gegevens door aan Ibogem voor diftar

Ibogem start binnenkort met het diftar-systeem voor gft-afval. Hierbij wordt je afval gewogen en betaal je enkel voor het afval dat je aanbiedt. Dit komt in de plaats van de gft-labels. Je moet hiervoor vooraf je gegevens doorgeven, online of per telefoon.

Afvalintercommunale Ibogem liet deze week op elk adres uit haar werkingsgebied (gemeente Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht) een brief bezorgen over de omschakeling naar diftar gft. Op 1 mei 2019 wijzigt immers het betalingssysteem van de gft-ophaling (groente-, fruit-, en tuinafval). In plaats van nog met labels te werken voor de lediging van de groene container, schakelt Ibogem over op het diftarsysteem. Diftar staat voor ‘gedifferentieerd tarief’ of simpelweg betalen voor het afval dat je produceert. De eerlijkste manier om diftar toe te passen, is om het aangeboden afval te wegen. De registratie gebeurt via een intelligente chip. De betaling gebeurt via de diftarrekening.

Om dit alles praktisch op te volgen, vraagt Ibogem jouw e-mailadres. Door een interne communicatiefout staat in de brief die de afvalintercommunale verstuurde niet hoe de mensen die geen computer of internet hebben, hun gegevens kunnen doorgeven. Ibogem erkent deze fout en verontschuldigt zich daarvoor. Als je jouw gegevens niet via internet kunt doorgeven, kun je telefonisch contact opnemen met Ibogem via 03 253 16 64 en door de medewerker jouw gegevens laten noteren. Ibogem wil nog wel benadrukken dat het opgeven van een e-mailadres zowel voor de klant als voor Ibogem toch voordelen heeft in functie van de praktische opvolging (betalingsuitnodiging, statistieken). Alle informatie over diftar gft vind je op www.ibogem.be.

Gepubliceerd op woensdag 23 januari 2019 14.44 u.